torstai 9. elokuuta 2012

Mustaherukka-mansikkamarmeladi

Päätin kokeilla marmeladin tekemistä mustaherukoista ja mansikoista. Herukoita poimin itse ja mansikoitakin oli vielä myynnissä. Sain ostettua reilun litran sormenpään kokoisia mansikoita, jotka sopivat hillottavaksi mainiosti: ei tarvitse juurikaan paloitella, sen kuin vaan perkaa ja laittaa kattilaan. Tämä marmeladi oli ainakin lämpimänä todella hyvää. Sopii varmasti niin pannukakun kuin paahtoleivänkin kaveriksi.

Mustaherukka-mansikkamarmeladi
1l mustaherukoita
1l mansikoita
330g hillo-marmeladisokeria (1 paketti)

- Puhdista marjat.
- Laita mustaherukat, sokeri ja noin 0,5dl vettä kattilaan ja anna kiehua alhaisella lämmöllä. Kiehumisaika noin 10min, eli kunnes marjat ovat pehmenneet. Lisää mansikat ja keitä vielä muutama minuutti. Kuori mahdollinen vaahto.
- Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Anna jäähtyä huoneen lämmössä ja nosta sitten viileään.
- Sokeripaketin ohjeen mukaan marmeladi säilyy viileässä, mutta avattu purkki pitää säilyttää kylmässä.

3 kommenttia: