keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Porkkana-inkiväärimarmeladi

Porkkana-inkiväärimarmeladi
Sain työkaveriltani ison kasan porkkanoita joista tein mm. kaksi annosta marmeladia. Toinen erä oli jo aiemmin hyväksi havaittua marmeladia jossa on porkkanan lisäksi appelsiinia ja sitruunaa, ohje löytyy täältä. Ja tämä toinen sitten kokeiluerä inkiväärillä maustettua porkkanamarmeladia. Alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta eli täältä. Lisäsin ohjeeseen hillotun inkiväärin sijasta tuoretta inkivääriä.

Porkkana-inkiväärimarmeladi
500g porkkanoita
3 dl omenamehua
2 dl hillosokeria
2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä

- Kuori ja raasta porkkanat.
- Laita porkkanat, inkivääri ja omenamehu kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15min. Lisää hillosokeri ja keitä vielä toinen 15min.
- Lusikoi puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä viileässä.
- Tästä annoksesta tuli kaksi isompaa ja yksi pieni purkillinen marmeladia.
- Marmladi sopinee esimerkiksi paahtoleivän päälle, juustojen kera tai miksei vaikka pannukakunkin kaveriksi.

3 kommenttia:

  1. Tämähän on mielenkiitoinen resepti. Minkäänlaista marmeladia en ole koskaan tehnytkään itse. Uskaltaisikohan kokeille :)

    VastaaPoista
  2. Jopas on herkullisen näköistä marmeladia vaikken itse mikään marmeladin ystävä olekaan, paitsi sellaisten karkkien ;)

    Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. No tämä marmeladi oli ainakin lämpimänä tosi hyvää. Ja mielenkiintoista :) Niin ja aikas helpoa tehdä myös, että jos on ylimääräisiä porkkanoita niin siitä vaan kokeilemaan.

    VastaaPoista