Porkkana-inkiväärimarmeladi |
Porkkana-inkiväärimarmeladi
500g porkkanoita
3 dl omenamehua
2 dl hillosokeria
2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Laita porkkanat, inkivääri ja omenamehu kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15min. Lisää hillosokeri ja keitä vielä toinen 15min.
- Lusikoi puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä viileässä.
- Tästä annoksesta tuli kaksi isompaa ja yksi pieni purkillinen marmeladia.
- Marmladi sopinee esimerkiksi paahtoleivän päälle, juustojen kera tai miksei vaikka pannukakunkin kaveriksi.
Tämähän on mielenkiitoinen resepti. Minkäänlaista marmeladia en ole koskaan tehnytkään itse. Uskaltaisikohan kokeille :)
VastaaPoistaJopas on herkullisen näköistä marmeladia vaikken itse mikään marmeladin ystävä olekaan, paitsi sellaisten karkkien ;)
VastaaPoistaHyvää viikonloppua :)
No tämä marmeladi oli ainakin lämpimänä tosi hyvää. Ja mielenkiintoista :) Niin ja aikas helpoa tehdä myös, että jos on ylimääräisiä porkkanoita niin siitä vaan kokeilemaan.
VastaaPoista