keskiviikko 28. marraskuuta 2012

To Do -Lista

Kiitä haasteen antajaa. Jaa haaste eteenpäin vaikka 4:lle ja ilmoita näille haasteesta esim. kommentilla blogiin. Kerro oma 8:n kohdan To Do -listasi ruokaan liittyen.
 
Sain haasteen Nöyhtäpallerolta. Kiitos! Ruokaa tulee kyllä laitettua, mutta leivonta ja jälkiruuat ovat enemmän oma juttu. Minä en nyt laita haastetta eteenpäin, mutta jos joku innostuu sen tästä mukaansa ottamaan niin kerrohan siitä vaikka tuolla kommenteissa. Eli tässä alla minun To Do -listani.

1. Ruisleipä
Kävin syksyllä Marttojen leipäkurssilla ja siellä tehtiin muiden herkkujen lisäksi aivan ihanaa ruisleipää. Juureenkin saimme ohjeen, mutta helpommalla pääsee kun käyttää ruisleipäaineksia. Että jos edes sen helpomman kautta saisin tehtyä...

2. Imelletty perunalaatikko
Tätä olen muutamaan otteeseen yrittänyt ja aina epäonnistuu. Muista joululaatikoista en erityisemmin perusta, mutta perunalaatikosta pidän. Ja senhän pitäisi olla tosi helppoakin. Ainakin ohjeiden mukaan, mutta ei minun laatikkoni koskaan imelly saati muutu sellaiseksi ihanan pehmeäksi. Nyt yritän ennen joulua ainakin kerran!

3. Voitaikina
Nyt pitääkin "ottaa itseä niskasta kiinni" ja tehdä voitaikinaa joulutorttuja varten. Tai sitten voisin tehdä croisantteja (tai roisantteja niinkuin kummituslapseni niitä kutsuu) sunnuntain aamupalalle.

4. Lihakeitto
Hyvin tehty lihakeitto on todella hyvää. Itse en ole koskaan tehnyt, joten nyt pitää yrittää kun tällainen haaste eteen tuli. Hyvä ohje käteen ja lihakauppaan hakemaan sopivaa raaka-ainetta. Ehkä jo loppuviikolla.

5. Rosetit
Näitä olen joskus (ehkä 80-luvulla) tehnyt isoäitini kanssa. Häneltä saisin varmaan rosettiraudankin lainaan, joten välineistä tämän ei pitäisi olla kiinni. Rosetit kuulemma ovat ruotsalaisten jouluherkkua, joten lisätäänpä joululeivonnaisten listaan.

6. Lampaan kruunu
Eli siis sellainen lampaan kyljysrivistä sidottu "rengas" jossa kylkiluut muodostavat kruunun sakarat. Sinänsä kyseessä ei ole mikään erityisen ihmeellinen juttu, mutta lampaan kyljykset ovat hyviä ja näin niistä saisi isommallekin porukalle näyttävän aterian.

7. Rosvopaisti
Tämän tekeminen taitaa siirtyä kesään, mutta jos tänä kesänä nyt saisi tehtyä. Olisi hauska ohjelmanumero vaikka juhannusjuhliin.

8. Pavlova
Joskus on tullut tehtyä marenkipohjien, kerman ja marjojen kanssa tämän tyyppistä jälkiruokaa, mutta sellainen oikea Pavlova on vielä tekemättä. Voisi sopia joulun jälkiruuakisikin.

3 kommenttia:

 1. Mä voin koesyödä kaikki nuo siskon kokeilut! :)

  Nimim. Just tulin lounaalta ja taas on nälkä.

  VastaaPoista
 2. Ruisleipä ja lihakeitto olisi kyllä aika hyvä yhdistelmä viikonlopulle... Pääsisit koesyömään :)

  VastaaPoista
 3. No haastetta ainakin kerrakseen ;)

  VastaaPoista