maanantai 3. joulukuuta 2012

The Pipo

Pipoja
Eli siis sarjatyönä valmistettuja pipoja kummilapsen päiväkodin joulumyyjäisiin. Uusia lankoja en näitä varten hankkinut vaan yritin kuluttaa loppuun erinäisiä aloitettuja Novitan 7-veljestä lankoja. Lopputuloksena siis neljä tuollaista "ruutukuvioitua", yksi yksivärinen ja yksi raidallinen pipo. Pipon malli on yksinkertainen ja sellainen on helppo tehdä. Koonkin voi muokata omaan tarpeeseen sopivaksi. Mallia minulla ei näihin ollut, ajattelin vain tehdä neuloen samankaltaisen "neliöpipon" kuin mitä usein näkee trikoosta ommeltuna.

Tämä koko on pikkulapselle sopiva. Useammalla silmukalla ja lisäämällä kerroksia saa aikaiseksi vaikka kuinka suuren pipon.Itsekin tein yhden jättipipon joka mahtunee isopäiselle miehellekin.

The Pipon kuvio
The Pipo (leikki-ikäisen koko)
Lanka: Novita 7-veljestä, kahta väriä

- Luo 80 silmukkaa (joustin- ja kuviovärillä). Jaa silmukat tasan neljälle puikolle. Voit toki myös käyttää pyöröpuikkoa jos omistat tarpeeksi pienen sellaisen.
- Aloita 2o 2n joustinneule. Tee joustinneuletta noin 6 cm.
- Aloita kuvio. Kuvio neulotaan seuraavasti:
1. krs: Ota käyttöön kuvion "taustväri" ja neulo sillä kaksi silmukkaa, nosta yksi silmukka neulomatta (tämä siis joustimen värillä) tee 2 silmukkaa ja nosta 1 neulomatta. Jatka kerros loppuun. Jotta kuvio jakautuu tasaisesti joudut kaventamaan matkalla 2 silmukkaa.
2. ja 3. krs: Tee samoin kuin ensimmäinen. Nostat siis aina samat silmukat neulomatta.
4. krs: neulo koko kerros oikeaa kuviovärillä. Neulo nyt myös nostetut silmukat.
5. krs: Neulo koko kerros nurjaa kuviovärillä.
- Jatka kuviota 10 kertaa.
- Päättele silmukat ja ompele pipon yläsauma. Päättele langanpäät.

7 kommenttia:

 1. Joo... Kuvat on kadonneet. Selvitellään ongelmaa. Ensin blogger ilmoittaa, että kuvia ei enää mahdu ja sitten flikr alkaa temppuilemaan. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

  VastaaPoista
 2. Jaa-a.. vinkkejä ei valitettavasti oo antaa :(. Itsellä myös bloggeri ilmoittaa, ettei enää mahdu kuvia. Hyvin hauskaa.

  VastaaPoista
 3. Vaikka ei näy kuvia, niin lohdullista tietää, että täällä neulotaankin...mä kun luulin, että ainoastaan leivotaan ;D Uskallan siis laittaa joulukuun pakettiinkin lankaa hihhih!

  VastaaPoista
 4. Lanka on aina tervetullutta :) Niin kivoja paketteja on kaikki olleet, että innolla odotan viimeistäkin. Lankaa tai ihan mitä vaan muutakin...

  VastaaPoista
 5. Kuvat löytyvät nyt seuraavasta postauksesta... Ratkaisin kuvatilan täyttymisen luovasti :)

  VastaaPoista