maanantai 12. marraskuuta 2012

Vispipuuro

Tällä kertaa kokeiluun pääsi riisihiutaleista tehty vispipuuro. Tarkoitus oli tehdä ihan tavallista vispipuuroa, mutta kaapista ei sitten löytynytkään mannaryynejä ja vaihtoehtoisia puuro-ohjeita etisiessäni huomasin riisihiutalepurkin kyljessä ohjeen "kuohkeaan marjapuuroon". Kuohkea marjapuuro maistuu lähes samalta kuin tavanomainen vispipuuro, mutta ihan niin kuohkeaa en siitä vatkaamalla saanut. Herkullinen aamu- tai välipala kuitenkin ja soveltuu myös gluteenittomaan ruokavalioon.


Gluteeniton vispipuuro
1 l vettä
n. 3 dl puolukoita
3 dl riisihiutaleita
3 rkl sokeria (ohjeessa oli enemmän... eli maun mukaan)
Suolaa

- Laita vesi ja puolukat kattilaan ja kiehauta.
- Lisää riisihiutaleet ja sekoita hyvin.
- Anna kypsyä miedolla lämmöllä 3 minuuttia välillä sekoittaen.
- Hauduta vielä pari minuuttia.
- Ohjeen mukaan puuro pitäisi tässä vaiheessa jäähdyttää ja vatkata sitten kuohkeaksi. Minä olin malttamaton ja kaadoin puuron tehosekoittimen kulhoon ja vatkasin kylmäksi. Samallahan se sitten myös vatkautui kuohkeaksi puuroksi...
- Nauti kylmänä maidon kera.

3 kommenttia:

  1. Tätä voiskin kokeilla, meillä ei lapset oikein tykkää mannapuurosta, mutta riisipuuro uppoaa, ehkä myös tälläisena..

    VastaaPoista
  2. Hei, jätin sinulle haasteen blogiini :)

    http://noyhtis.blogspot.fi/2012/11/haaste-to-do-lista.html

    VastaaPoista
  3. Siulle olisi tunnustus blogissani. :)

    VastaaPoista