sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Japanilainen teriyakilohi

Teriyakilohi ja vihanneksia
Tämä ohje löytyi Helsingin Sanomista ja nettisivuillekin se oli ilmaantunut eli täällä siis alkuperäinen. Omaan ole tehnyt pieniä muutoksia sen mukaan mitä aineksia kotoa löytyi ja mitä kaupasta muistimme ostaa.
 
Teriyakilohi
(kahdelle)
300 g lohifileetä
vehnäjauhoja 
öljyä

Teriyakikastike:
1 dl teriyakikastiketta
3 rkl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl inkivääritahnaa (valmista purkkitavaraa)
2 tl korianteritahnaa (valmista purkkitavaraa)

Lisäksi:
1 pussi pakastettua parsakaalia
1 pieni punasipuli
1 ruukku tammenlehväsalaattia

- Leikkaa lohifilee noin puolen sentin paksuisiksi, 5–6 sentin pituisiksi viipaleiksi. Pyörittele kalapalat vehnäjauhoissa.
- Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
- Sulata parsakaali mikrossa.Kuori ja viipaloi punasipuli. Revi salaatti palasiksi lautasille.
- Paista lohiviipaleita kuumalla pannulla öljyssä puoli minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon teriyakikastike. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon korianteritahna.
- Kuumenna parsakaali ja asettele salaatin päälle punasipulirenkaitten kanssa. Lado päälle lohiviipaleita ja valuta päälle kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti