perjantai 11. tammikuuta 2013

Konjakki-hedelmäkakku

Konjakki-hedelmäkakku
 Herkullinen ja vähän erilainen hedelmäkakku jouluksi. Tosin näin hyvää kakkua voisi tehdä muulloinkin. Ohje oli ennen joulua ilmestyneessä Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä.

Konjakki-hedelmäkakku
2,5 dl rusinoita
2,5 dl kuivattuja aprikooseja
8 rkl konjakkia
200g pekaanipähkinöitä (ohjeessa hasselpähkinöitä)
125g tummaa suklaata
125g maitosuklaata
3cm pätkä tuoretta inkivääriä
200g voita
3,5 dl muscovadosokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

- Pilko aprikoosit rusinan kokoisiksi paloiksi ja laita rusinoiden kanssa kulhoon. Mittaa päälle konjakki, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin neljäksi tunniksi.
- Leikkaa pähkinät ja suklaat pieniksi palasiksi. Laita noin puoli dl pähkinöitä ja 25g molemmista suklaista erikseen (tulevat lopuksi kakun päälle).
- Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka (noin 20-25cm halkaisijaltaan).
- Kuori ja hienonna inkivääri.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekä inkivääri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kakanmunat yksitellen.
- Siivilöi jauhot seokseen ja sekoita hyvin.
- Lisää pähkinät, suklaat, rusinat ja aprikoosit ja sekoita.
- Kaada vuokaan. Ripottele loput pähkinät ja suklaat kakun päälle. Paista uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes kakku on kypsä.
- Tarjoile kanelikermavaahdon kera (kermaa, kanelia ja sokeria maun mukaan).

Hedelmäkakku ja kanelikermavaahto
Huomioita
- Kakku kypsyy hitaasti. Tein itse kaksi pikkuruista kakkua ja lopun taikinan laitoin n. 16cm vuokaan. iso kakku ei meinannut kypsyä ja se ehti tummumaan päältä ennen kuin sisus oli kypsää. Kannattanee siis laittaa isompaan vuokaan niin kakku kypsyy varmemmin kun jää ohuemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti