torstai 17. tammikuuta 2013

Pelmenikeitto

Pelmenikeitto
Glorian Ruoka ja Viini ilmestyi juuri sopivasti ennen viikonloppua, joten pari ohjetta pääsi heti kokeiluun. Toinen näistä kokeiluista oli pelmenikeitto. Erittäin yksinkertainen ja helppo keitto joka sopisi hyvin kiireisen työpäivän jälkeenkin tehtäväksi. Keitto oli hyvää ja lämmittävää ja ehdottomasti parasta tuoreena. Mikrossa lämmitetty evääksi otettu keiton loppu ei säväyttänyt...

Pelmenikeitto
1l lihalientä
400g pelmeneitä (ostimme pussillisen pakastettuja, mutta itsekin voisi toki tehdä)
3 porkkanaa
1 sipuli
300g kiinankaalia
1tl savustettua paprikajauhetta (ei löytynyt, käytin tavallista)
Lehtipersiljaa

- Kiehauta lihaliemi kattilassa. Pese ja kuori porkkanat ja viipaloi ne n. 2mm paksuisiksi kiekoiksi. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa noin 2mm suikaleiksi. Poista kiinankaalista kanta ja viipaloi se noin puolen sentin viipaleiksi.
- Nosta porkkanat ja sipulit lihaliemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää keittoon pelmenit ja jatka keittämistä noin 5 minuttia. Pelmenit ovat kypsiä kun ne nousevat pinnalle. Lisää kiinankaali ja paprikajauhe. Kiehauta ja tarjoa höryävän kuumana,. Koristele riivityllä lehtipersiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti