sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Uunilohi ja hedelmäinen couscous

Uunilohi ja hedelmäinen couscous
Tämä ohje löytyi uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Ruoka valmistui alle puolessa tunnissa ja oli herkullista. Meidän makuumme lohta olisi voinut maustaa vähän enemmän jo ennen paistoa, eli seuraavalla kerralla lisää pippuria ja vaikka sitruunamehua.

Uunilohi
(kahdelle-kolmelle)
400g lohifilettä
Suolaa
Pippuria

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Poista lohesta nahka ja nypi mahdolliset ruodot pois. Ripottele mausteet päälle. Voitele uunivuoka öljyllä ja nosta kala vuokaan. Työnnä lihalämpömittari kalaan ja kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Sisälämpötilan tulisi olla 42-48 astetta.
- Tee lisäkecouscous lohen kypsyessä.

Hedelmäinen couscous
(noin neljälle)
3 dl vettä
1 tl soijakastiketta
1/2 rkl kala- tai kasvisfondia
3 dl couscousia
100g kuivattuja aprikooseja
1 appelsiini
1 veriappelsiini (tai sen puutteessa toinen tavallinen)
1 oksa rosmariinia

- Kiehauta vesi kattilassa, lisää soija ja fondi. Kaada couscous kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita ja peitä kannella ja anna turvota 5-10 minuuttia.
- Huuhtaise aprikoosit ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.
- Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi hedelmälihat.
- Irrota rosmariinista lehdet ja hienonna ne.
- Sekoita couscous irtonaiseksi ja lisää hedelmät ja rosmariini. Levitä kypsän kalan päälle. Rouhi päälle mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti