lauantai 2. helmikuuta 2013

Hunajainen sitruunakakku

Sain joululahjaksi aivan ihanan Nordic Waren kakkuvuoan. Sillä kakusta tulee siis hunajakennon mallisen ja palat lähtevät irti sievinä kuusikulmioina. Nyt olen vihdoin ehtinyt vuokaa kokeilemaan ja tällä ensimmäisellä kerralla tein vuoan mukana tulleen ohjeen mukaisen kakun (siksi siis amerikkalaiset cup-mitat). Herkullinen ja hauska leivonnainen, jota teen varmasti toistekin.

Hunajainen sitruunakakku
3 cup vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
250g voita
1,5 cup sokeria
4 kananmunaa
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 cup maitorahkaa (ohjeessa sour cream)

- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon.
- Lisää sitruunankuori ja rahka. Vatkaa tasaiseksi.
- Paista noin 45 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
- Anna jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia, eli sen aikaa kuin teet kiillettä.

Kiille/kostutusliemi
Hunajakennoja
3 rkl hunajaa
0,5 cup tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

- Lämmitä ainesosia pienessä kattilassa kunnes seos on tasaista.
- Sivele tai valuta kiille kumotun kakun päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti