sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Lipstikkajäätelö ja rosmariini-mansikkakastike

Lipstikkajäätelö ja rosmariini-mansikkakastike
Kesän Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä on tullut kokeitua paria ohjetta, joista tämä nyt ainakin päätyy blogiin. Lipstikkajäätelö kuulosti niin hauskalta (ja helpolta), että sitä piti kokeilla kun mökillä tuota perinteistä yrttiä kasvaa.

Lipstikkajäätelö ja rosmariini-mansikkakastike
4 annosta
1 l vaniljajäätelöä
1/2 dl hienonnettua lipstikkaa
Kastike
1/2 l mansikoita
1-2 rkl hienonnettua rosmariinia
1 rkl sokeria

- Anna jäätelön pehmentä huoneenlämmössä 20 minuuttia. Soseuta jäätelön pehmentyessä mansikat. mausta ne rosmariinilla ja sokerilla.
- Laita jäätelö kulhoon ja sekoita lipstikka joukkoon. Tarjoa kastikkeen kanssa heti tai jäädytä lipstikkajäätelöä hetki pakastimessa ennen tarjoamista.

Huomioita
- Jäätelö oli hyvää, mutta seuraavalla kerralla hienonnan lipstikan vielä pienemmäksi. Makua nimittäin olisi saanut olla enemmän.
- Mansikkakastike sopisi hyvin muunkinlaisen jäätelön kanssa nautittavaksi.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Lipstikka ja rosmariini sopivat tosi hyvin yhteen.

      Poista