tiistai 10. syyskuuta 2013

Banaaniletut

Banaaniletut ja Mustikka-mansikkahillo (Kuva: S.Kärki)
Yksinkertainen ja helppo ohje, jolla saa aikaiseksi gluteenittomia ja maidottomia lettuja. Niin ja oli nämä letut oikeasti hyviäkin. Banaanilta letut eivät juurikaan maistu vaikkakin maku hieman korostui lettujen jäähdyttyä. Sopivat mainiosti aamiaisherkuksi tai jälkiruoaksi hillon, jäätelön tai kermavaahdon kera.

Banaaniletut (noin kolmelle)
2 banaania
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

- Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen, pienehköön kulhoon tai kannuun. Soseuta ja vaahdota sauvasekoittimella. Lopputuloksena kakkutaikinan oloista, kuohkeaa taikinaa.
- Paista paistinpannulla (tai lettupannulla) pieniä lettuja.

Huomioita
- Letuista tulee kuohkeita ja ne pysyvät paistettaessa yllättävän hyvin koossa. Kovin isoja lettuja ei silti ehkä kannata kokeilla.
- Taikinaa voisi myös kokeilla paistaa uunissa ja katsoa saako aikaiseksi pannukakun vai kenties jonkinlaisen piirakkapohjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti