tiistai 15. lokakuuta 2013

Kaura-hunajaleipä

(Kuva: S.Kärki)
Etsin nopean, leivinjauheella kohotettavan leivän ohjetta ja törmäsin tähän Simply Delicious -blogin ohjeeseen. Herkullinen ja helppo leipä joka tuli syötyä kerralla kokonaan... Tätä teen kyllä toistekin keiton tai salaatin kaveriksi. Muokkasin ohjetta sen mukaan mitä jauhoja kaapista löytyi, eli alla oma versioni.

Kaura-hunajaleipä
3 dl grahamjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
1,25 tl suolaa
Reilu 2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
3/4 dl oliiviöljyä
3/4 dl juoksevaa hunajaa
1,75 dl maitoa

- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jos käytät muuta kuin silikonivuokaa niin voitele se tai vuoraa leivinpaperilla.
- Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola.
- Sekoita toisessa kulhossa haarukalla sekaisin reilu 2dl kaurahiutaleita, jogurtti, kananmuna, oliiviöljy ja hunaja. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
- Kaada maitoseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Älä sekoita liikaa.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja ripottele päälle noin ruokalusikallinen kaurahiutaleita.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kuin siirrät leivän pois vuoasta. Juuri paistetun leivän viipalointi oli aika hankalaa... odottaminen olisi kannattanut, mutta nälkä ei antanut moiseen mahdollisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti