perjantai 4. lokakuuta 2013

Pirteä omenahillo

Hillo omenasta ja puolukasta, mausteena vähän sitruunamehua. Ajatuksena oli kyllä tehdä isompikin erä hilloa, mutta omenat olivat niin tehokkaasti jo etukäteen syötyjä, että niiden kuorimiseen ja leikkelyyn kului tuhottomasti aikaa. Ja pois heitettävää tuli enemmän kuin hilloon meneviä kuutioita. Lopputuloksena kuitenkin kauniin punertava ja herkullinen omenahillo.

Pirteä omenahillo (kaksi purkillista)
400g talviomenoita kuutioituna
100g puolukoita
0,5 dl vettä
2-3 rkl sitruunamehua
Puolikas paketti hillo-marmeladisokeria

- Sekoita sitruunamehu omenoihin kuutiointivaiheessa, tämä tuo hilloon makua ja estää omenoiden tummumisen.
- Laita omenakuutiot ja puolukat kattilaan ja kaada sekaan noin 0,5dl vettä. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä vain muutaman minuutin ajan, jotta omenakuutiot pysyvät kokonaisina. Kuori mahdollinen vaahto pois ja purkita kuumiin purkkeihin.

Huomioita
- Vesimäärää voi hiukan lisätä, varsinkin jos haluaa hilloon vähän enemmän hyytelöityvää lientä. Normaalistihan hillottavista hedelmistä tai marjoista tulee nestettä, mutta tässä omenat jäävät sen verran kiinteiksi että nestettä muodostui hyvin vähän.Vähäisen nestemäärän vuoksi myös vaahdon kuoriminen oli todella hankalaa.

2 kommenttia:

  1. Laitapa tätä hilloa ruiskääretortun väliin l. 3 munaa, 1,5dl ruisjauhoja, 1dl sokeria. Jotain ihan muuta kuin perushöttötortut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä. Pitääkin muistaa kokeilla.

      Poista