perjantai 13. joulukuuta 2013

Kirjallinen joulukranssi

Löysin Pinterestristä kymmeniä hauskoja askarteluohjeita joissa käytettiin materiaalina vanhoja kirjoja. Kirjan tuhoaminen askartelupaperiksi oli kyllä vähän vaikeaa, mutta kun kyseisessä kirjassa ei ollut enää kansiakaan ja sisältö vaikutti roskaromaanilta (vaikkakin vanhalta sellaiselta) uskalsin repiä sivuja irti. Ensimmäisenä kirja-askarteluna tein ovikranssin. Kerrostalossa kun asutaan niin sadetta tai lunta ei tarvitse pelätä. Ulkotiloissahan tällainen kranssi ei pitkään koossa pysyisi.

Kirjallinen joulukranssi
Paksua pahvia
Vanhan kirjan sivuja (tai mitä tahansa paperia
Sakset ja liimaa (paperiliimaa ja kuumaliimaa)
Silkkinauhaa

- Leikkaa pahvista sopivan kokoinen kranssipohja.
- Liimaa pohjaan kerros kirjan sivuja ja taita ylimääräiset reunat kranssin taakse. Reunat taittuvat paremmin kun leikkaat ne muutaman sentin suikaleiksi (leikkaa siis kranssipohjan yli menevät paperinosat reunasta kranssipohjaan saakka) ja taita sitten suikaleet yksitellen. Liimaa hyvin. Tässä vaiheessa käytössä ihan tavallinen paperiliima.
- Taittele paperista ruusukkeita. Yhteen ruusukkeeseen menee aina kaksi samankokoista kirjan sivua (tai sivun palaa). Taittele haitariksi lyhyemmästä sivusta aloittaen, taita haitari kahtia ja liimaa reunat yhteen: 1 puolikas valmis. Tee toinen samanlainen ja liimaa kaksi yhteen ruusukkeeksi. Joudut ehkä lisäilemään vähän liimaa taitosten väleihin, että ruusuke pysyy kauniina.
- Liimaa ruusukkeet kranssipohjaan kuumaliimalla.
- Tee silkkinauhasta ruusuke ja liimaa kranssiin.

1 kommentti: