maanantai 17. maaliskuuta 2014

Raejuustovanukas

Sain tämän ohjeen salaiselta neuleystävältäni maaliskuun paketin mukana ja sitä piti heti kokeilla. Vanukas on saman tyyppinen kuin uunijuusto jota olen tehnyt useita kertoja. Molemmat herkullisia jälkiruokia nautittavaksi marjojen tai hillojen kera. Tämä raejuustovanukas on täyttävämpi ja "ruokaisampi" ja ehkäpä myös terveellisempi. Ainakin jos kaipaa ruokavalioonsa lisää proteiinia herkullisessa muodossa.
Raejuustovanukas ja hilloa (kuningatar ja raparperi).

Raejuustovanukas
2 tlk raejuustoa
3 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1/2 rkl raastettua sitruunankuorta
0,5 dl mantelirouhetta
Ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria

- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kaada voideltuun vuokaan
- Kypsennä 175-200 asteessa noin tunti, eli kunnes seos on kokonaan hyytynyt.
- Tarjoa haaleana pakastemarjojen tai marjasurvoksen kanssa.

Huomioita
- Vanukkaasta tulee hyvää myös ilman mantelirouhetta. En nimittäin laittanut kyseistä tuotetta kun ei sitä kaapista löytynytkään...
- Vanukas on herkullista myös hillojen tai kanelin ja sokerin kera.
- Jos ohjeestä jättää vehnäjauhon pois saa aikaiseksi herkullisen gluteenittoman jälkiruoan.

5 kommenttia:

  1. Toivottavasti vanukas oli hyvää. Mielestäni tämä sopii kevättalven ruokamenuun, koska ulkoilun jälkeen kaipaa jotakin maukasta. Pakastinta pitää myös silloin tyhjentää ennen seuraavaa marjasatoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Ja sopii erinomaisesti säilöntävarastojen tyhjennykseen niin pakastimesta kuin kellaristakin.

      Poista
  2. Kiva resepti, taidan kokeilla, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Hei! Kuulostaa kyllä jännältä reseptiltä. Pakko siis kokeilla, mutta jäin miettimään että paljonko on toi 2 tlk raejuustoa? Siis niitä pieniä 200 gramman purkkejako tossa tarkotetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestä! Tarkennus on tosiaan paikallaan. Kaksi sellaista tavallista 200g purkkia käytin.

      Poista