perjantai 14. maaliskuuta 2014

Broileripasta ja punainen pesto

Jälleen kerran helppo, nopea ja herkullinen pastaohje. Ruoka valmistuu suurin piirtein siinä ajassa kuin pasta kiehuu. Punainen pesto on tässä annoksessa se "juttu" ja se sopii erinomaisesti monenlaisiin pastaruokiin. Ohjeen annos punaista pestoa riittää ainakin kahteen ruokailukertaan. Tarkkaa arviota peston säilyvyydestä en osaa antaa, mutta jääkaapissa olen sitä itse säilyttänyt noin viikon.

Broileripasta ja punainen pesto (kahdelle)
Pastaa (sopivasti 2 hengelle)
2 broilerin rintafilettä
Muutama kirsikkatomaatti
Rypsiöljyä
Soijaa
Mustapippuria
Suolaa

- Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Muista maustaa suolalla. Lisää pasta ja keitä paketin ohjeen mukaan.
- Leikkaa rintafileet suupalan kokoisiksi palasiksi.
- Tee pesto (katso ohje alta).
- Paista broileri öljyssä ja mausta soijalla ja mustapippurilla. Halutessasi voit käyttää muitakin mausteita.
- Kun pasta on melkein valmista lisää puolitetut kirsikkatomaatit pannulle broilerien sekaan ja paista vielä pari minuuttia.
- Valuta pasta. Lisää pari reilua lusikallista pestoa ja sekoita. Annostele lautasille ja kasaa päälle paistetut broilerinpalat ja tomaatit.

Punainen pesto
n. 100g aurinkokuivattuja tomaatteja (niitä öljyssä säilöttyjä)
2 rkl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
Muutama tuore basilikan lehti
n. 25g parmesaania
Oliiviöljyä

- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon.
- Laita oliiviöljyä ensin muutama loraus ja lisää sitten tarvittaessa enemmän. Jos pidät tiiviistä pestosta öljyä laitetaan vähemmän, jos taas haluat valuvampaa niin laita enemmän. Itse käytin ehkä noin puoli dl oliiviöljyä.
- Murskaa ainekset (käyttämälläsi koneella) tasaiseksi massaksi.
- Säilytä tiivissä purkissa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti