maanantai 28. huhtikuuta 2014

Revontuli

Tämä ohje on odotellut toteuttamista jo jonkin aikaa. Näihin huiveihin törmää aina vähän väliä kun surffailee käsityöblogeissa. Selvästi kyseessä on siis suosittu ohje ja en kyllä yhtään ihmettele. Suhteellisen yksinkertainen ohje ja kiva lopputulos. Ohje löytyy Ullasta, eli täältä.  Liukuvärjätty lanka pääsee tällaisessa mallissa oikeuksiinsa, mutta tokihan tämän voisi yksivärisestäkin langasta tehdä. Langan vahvuudella ei mallin suhteen ole merkitystä. Mikä tahansa lanka käy, valitsee vain puikot sen mukaisesti.

Itse käytin revontuliharjoitelmaani salaiselta neuleystävältäni lokakuussa 2013 saamastani taikapallosta löytynyttä Regian lankaa (väri todellisuudessa hiukan näitä kuvia tummempi). Huivi on ollut puikoilla jo aika pitkään, mutta nyt päätin tehdä sen valmiiksi ennen kuin tartun seuraavan taikapallon lankaan. Huiviin meni hieman yli yksi kerä lankaa, mutta jos olisin lopettanut ohjeen mukaisesti olisi yksi kerä tainnut riittää. Tein siis (muistaakseni) kaksi ylimääräistä mallikertaa saadakseni ison hartiahuivin. Ja iso tästä huivista tuikin. Siipien kärkiväli on noin 190cm ja keskiosan korkeus noin 80cm.

4 kommenttia:

  1. tosi kivan näköinen huivi. :) pitäis varmaan itekin testata joskus Revontuli-huivia, kun ei oo sellaista vielä aikaiseksi saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Sopii hyvin sellaiseksi helpoksi välityöksi.

      Poista
  2. Tämä Revontuuli-huivi näyttää hienolta! Monet ovat kehuneet mukavaksi työksi ja mietin, pitäisikö munkin kokeilla. Minkäkokoisilla puikoilla teit? Terveisin, SNY.

    VastaaPoista
  3. Olisikohan käytössä ollut puikot kokoa 4,5... en ihan tarkkaan muista, mutta ohjeen mukaisesti otin idommat kuin langan suositus :-)

    VastaaPoista