lauantai 19. heinäkuuta 2014

Nyhtönauta


Nyhtönauta (tai mikä tahansa nyhtöliha) on helppoa, mutta aikaavievää ruokaa. Ajankäyttö kuitenkin kannattaa, sillä lopputulos on herkullinen ja murea. Nyhtölihan voi myös hauduttaa uunissa tai grillissä keittämisen sijaan. 

Nyhtönauta
1 kg naudanlihaa (rintaa, kylkeä tai poskea)
1 sipuli
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
Vettä
Suolaa
Grillauskastiketta

- Laita liha kattilaan, lisää kylmää vettä niin paljon, että se peittyy. Kun vesi kiehuu kuori vaahto pois.
- Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset, mausteet sekä ripaus suolaa. Anna porista miedolla lämmöllä pari tuntia, kunnes liha on mureaa.
- Nosta liha liemestä. Revi hieman jäähtynyt liha haarukalla ja sekoita sen joukkoon grillauskastike. Mikäli liha tarvitsee enemmän kosteutta lisää lihalientä.
- Tarjoile juuri uunista tulleiden pitaleipien, coleslawn, vihannesten ja grillikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti