maanantai 21. heinäkuuta 2014

Raparperikeikauskakku

Vaikka raparperit ovatkin tähän aikaan vuodesta jo aika puumaisia tuli tästä keikauskakusta herkullinen. Raparperit varmasti leikkautuvat paremmin (ja kakku on siis helpompi syödä) nuorempina, mutta kuten tässä huomattiin niin vanhemmatkin käyvät mainiosti kunhan kuorii raparperit hyvin ja keittää riittävän pehmeäksi. Kyseessä oma resepti johon muokkasin aiempaa omenakeikauskakun ohjetta.

Kakkupohja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl inkivääriä

1tl lakritsijauhetta
0,5 dl vettä
60g sulatettua voita 


Raparperitäyte
Pari raparperinvartta leikattuna sopivan mittaisiksi paloiksi
2 rkl fariinisokeria
N. 40g voita
Yksi rosmariinin oksa

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoisen vuoan pohja leivinpaperilla.
- Laita raparperinpalat, voi ja fariinisokeri kattilaan ja keitä kunnes palat ovat pehmenneet, mutta pysyvät vielä koossa.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
- Sulata voi ja sekoita se kylmään veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää vuorotellen kuivia aineita ja voi-vesiseosta. Sekoita tasaiseksi.
- Asettele raparperinpalat tasaisesti vuoan pohjalle. Rosmariininoksan voi asetella vuokaan ensimmäisenä. Kaada raparperien keitinliemi vuokaan. 

- Kaada taikina omenien päälle. Tasoita pinta ja nosta uunin alatasolle. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt kun kokeilet sitä tikulla.
- Jäähdytä ja kumoa tarjoilulautaselle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti