keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pitaleipä

Tein helppoja ja hyviä pitaleipiä täytettäväksi nyhtönaudalla. Ohje löytyi heinäkuun Kuukausiliitteestä.

Pitaleivät (8-10kpl)
3dl vettä
20g hiivaa
3 rkl öljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja

- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset sekä noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita ja lisää loput jauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina 8-10 osaksi ja pyöritä palloiksi. Kauli pallot pyörylöiksi ja kohota noin 10min ennen paistoa.
- Paista pitaleipiä 250 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti