Gingerbread
10 rkl voita
1,5 cup vehnäjauhoja
1 ja 1/3 cup siirappia (vaalea siirappi tai esim. tumma ruokosokerisiirappi)
1/4 cup tummaa sokeria (fariinisokeri tai muscovado)
1,5 rkl applesiinimarmeladia
2/3 cup maitoa
2 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl soodaa
1/4 tl suolaa
Sitruunasiirappi
3 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
- Voitele ja jauhota noin 20x20cm vuoka ja peitä pohja leivinpaperilla. Silikonivuokaa käytettäessä pelkkä voitelu riittää mainiosti.
- Lämmitä voi, siirappi, sokeri ja marmeladi kattilassa liedellä. Sekoita hyvin ja keitä kunnes sokeri on kokonaan sulanut (noin 5 minuuttia). Jätä jäähtymään noin 10 minuutiksi.
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa.
- vatkaa siirappiseokseen kananmunat ja sokeri. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että kaikki ainekset sekoittuvat.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
- Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
- Tee sitruunasiirappi keittämällä sitruunamehua ja sokeria kunnes sokeri on sulanut. Sivele siirappia kakun ylä- ja alapintaan sekä reunoille pullasudilla ja jätä jäähtymään. Voit tarjoilla kakun sellaisenaan tai ripotella sen päälle tomusokeria jollet halua kuorruttaa sitä.
Juustokuorrutus
200g tuorejuustoa
n. 2 cup tomusokeria
1 tl raastettua appelsiininkuorta
0,5 tl vaniljajauhetta
- Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää siihen mausteet sekä sokeri vähitellen. Jos kuorrute tuntuu löysältä voit nostaa sen jääkaappiin jossa se jäähtyessään hieman paksuuntuu. Kuorrute ei kuitenkaan ole (ainakaan Viola -juustosta tehtynä) kovinkaan kuohkeaa vaan ennemminkin löysän sokerikuorrutteen omaista.
- Leikkaa kakku kahtia, laita väliin juustokuorrutetta ja kaada loppu kuorrute kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti