lauantai 20. joulukuuta 2014

Suklaapikkuleivät

Tällä ohjeella teet erittäin suklaisia pikkuleipiä. Ohjeen mukaan niistä piti tulla suhteellisen litteitä ja pinnalla olevan tomusokerin piti jäädä valkoiseksi... Näistä tuli vähän erilaisia, mutta hyviä joka tapauksessa.

Suklaapikkuleivät (noin 40 kpl)
225g tummaa suklaata
3 ja 1/4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 ja 1/4 dl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta
125 g voita
3 ja 1/4 dl muscovadosokeria
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
Lisäksi noin 2 dl tomusokeria

- Sulata suklaa ja jätä jäähtymään.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota voi ja muscovadosokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten voi-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu suklaa.
- Lisää seokseen vuorotellen (2-3 erässä) kuivat aineet ja maito. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta taikina jääkaappiin kelmulla peitettynä pariksi tunniksi.
- Muotoile taikina lusikallinen kerrallaan palloiksi. Kierittele tomusokerissa ja nosta pellille. Muista jättää leviämisvaraa.
- Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti