lauantai 10. tammikuuta 2015

Turkinpippurimarengit

Marengit ovat hyviä ja turkinpippurit herkullisia, joten näiden kahden asian yhdistelmästä on pakko tulla hyvää. Tällä kertaa jopa onnistuin kokeilussa, edellisellä kerralla turkinpippurirouhe paloi uunissa, joten marengit maistuivat vähemmän turkinpippurilta ja enemmän palaneelta sokerilta.

Turkinpippurimarengit
3 valkuaista
n. 3 dl erikoishienoa sokeria
n. 1 dl turkinpippurirouhetta

- Laita valkuaiset yleiskoneen kulhoon ja aloita vatkaus. Lisää sokeria vähitellen (korkeintaan teelusikallinen kerrallaan) koko ajan vatkaten.
- Tavoitteena on saada kaikki sokeri lisättyä valkuaisiin siten, että massa on kuohkeaa, kiiltävää ja siinä ei ole sokerikiteitä. Jos tuntuu siltä, että tämä ei mitenkään onnistu (ja jos valkuaiset ovat olleet pieniä) voit vähentää hieman sokerin määrää.
- Lisää turkinpippurirouhe marenkimassaan ja sekoita varovasti.
- Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja leivinpaperin päälle ja kuivaa 100 asteisessa kiertoilmauunissa noin 1,5-2 tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti