Nyhtökana (noin neljälle)
1 kg broilerin rintaleikkeitä
14 dl kanalientä
3 rkl punaista currytahnaa
- Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen.
- Mausta kanaliemi currytahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät.
- Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Poista broilereista luu ja nahka. Revi broileri kahdella haarukalla pieniksi paloiksi.
- Sekoita joukkoon karamellikastiketta (tai muuta kastiketta) välillä maistellen, kunnes nyhtökanan maku on mieleisesi.
Nyhdettyä kanaa |
2,5 dl kanalientä
2,5 dl ruokosokeria
1 dl vettä
3/4 dl valkoviinietikkaa
5 kpl tähtianista
1 kpl sitruunaruohoa (tai pari lusikallista sitruunaruohotahnaa)
1 tuore chili
1 valkosipulinkynsi
1,5 tl suolaa
- Mittaa karamellikastikkeen ainekset kattilaan.
- Keitä 25-30 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti