sunnuntai 10. toukokuuta 2015

SuklaaMarenkiVaniljaJäätelöKakku

(Kuva: S.Kärki)
Ihan ei taida olla kieliopillisesti oikea yhdyssana, mutta kuvaa herkkua kuitenkin varsin hyvin. Tein joskus aiemmin vastaavanlaisen mustikkaisen jäätelökakun.  Söimme tätä vappuna jälkiruuaksi rommissa (ja konjakissa) säilöttyjen kirsikoiden kera.

Tämä on helppo ja herkullinen jälkiruoka, jonka voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen. Jäätelöä voi maustaa maun mukaan vaikka suklaalla, kinuskilla tai marjoilla ja marengit voi tietysti tehdä myös ilman suklaaraitoja.Tein kakun noin 17cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, mutta sen voi koota sellaiseen vuokaan joka sattuu kotoa löytymään - muokkaa vain pohjien kokoa ja määrää sen mukaisesti.


Marenkipohjat (3kpl)
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1/2 tl väkiviinaetikkaa
50g tummaa suklaata

- Laita valkuaiset suureen kulhoon ja vatkaa hetki, kunnes vaahtoa alkaa muodostua. Lisää etikka ja sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää.
- Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla ja piirrä papereille irtopohjavuokasi kokoisia ympyröitä. Jaa vaahto kolmeen osaan ja nostele se ympyröiden sisälle.
- Sulata suklaa ja valuta sitä marengin päälle. Tasoita marenki varovasti (tavoitteena on, että suklaa jää raidoiksi marenkiin eikä siis sekoitu liikaa) siten, että saat samankokoisia marenkipohjia.
- Kypsennä marenkilevyjä 100 asteisessa kiertoilmauunissa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä.

(Kuva: S.Kärki)
Vaniljajäätelö
3 dl kuohukermaa
175g kondensoitua maitoa
Ripaus vaniljajauhetta
1 rkl vaniljaviinaa (tai sopivaa likööriä)

- Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Tässä vaiheessa voit maustaa jäätelöä haluamallasi tavalla.

Kakun kokoaminen
- Vuoraa irtopohjavuoan (noin 17cm) pohja leivinpaperilla. Nosta ensimmäinen marenkilevy pohjan päälle.
- Annostele noin puolet jäätelömassasta pohjan päälle.
- Laita toinen marenkipohja jäätelön päälle. Lisää loput jäätelöstä ja nosta kolmas pohja jäätelön päälle.
- Peitä foliolla tai kelmulla ja nosta pakastimeen.
- Jäätelö on sen verran pehmeää, että kakku on syötävää vaikka suoraan pakastimesta otettuna. Se alkaa pehmenemään nopeasti, mutta ei valu kovinkaan helposti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti