perjantai 12. kesäkuuta 2015

Paistettua lohta ja salaattia

En nyt keksinyt tälle ruokalajille parempaakaan nimeä. Eikä nimi itse asiassa millään tavalla kuvasta salaatin herkullisuutta, mutta menköön nyt näin. Lohi nyt oli lohta, eli sellaista kuin paistettu lohi yleensäkin. Mutta salaatti oli kerrassaan herkullista, eli tätä kastiketta pitää kyllä tehdä toistekin. Tarkkoja mittoja ei ole, eli sovella oman maun mukaan. Maistele kastiketta ja lisäile aineita jos siltä tuntuu. Alkuperäinen ohje täällä.

Salaatti
Erilaisia salaattilaatuja
Pätkä kurkkua
1 porkkana
2 avokadoa
Reilusti ruohosipulia
Sushi-inkivääriä

Kastike
2 limen mehu
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa
Sokeria
Wasabia

- Laita kaikki kastikkeen ainekset ison kulhon pohjalle ja vatkaa hyvin sekaisin.
- Kuori ja suikaloi (esim. kuorimaveitsellä) porkkana ohuiksi suikaleiksi pitkittäin ja laita kastikkeen joukkoon. Tee myös kurkusta ohuita suikaleita. 
- Viipaloi avokado ja revi salaatti sopiviksi palasiksi ja laita kulhoon. Pilko ruohosipuli sekaan.  Sekoita ainekset hyvin keskenään. Pidä huolta siitä, että kaikki ainekset saavat kastikkeesta osansa.
- Paista pala lohta (mausta suolalla ja pippurilla) salaatin seuraksi ja nauti sushi-inkiväärin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Haastan sinut kokeilemaan Hermannia: http://hapsuli.blogspot.com.au/2015/06/herman-german-friendship-cake.html

    VastaaPoista
  2. Oi voi. Hermanni on kyllä herkullista... voisin sen toki aloittaa alusta, mutta en ole varma haluanko näin kesäkaudella kiusata ihmisiä juurilla. Mutta kakkuahan aina voi silti tehdä :)

    VastaaPoista