keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Siemennäkkäri

Näitä on nyt jo jonkin aikaa näkynyt niin blogeissa kuin ruokasivustoillakin ja itse päätin vihdoinkin kokeilla. Ensin tein yhden ohjeen mukaan ja sain aikaiseksi pellillisen paahdettuja siemeniä (mikään siis ei sitonut siemeniä toisiinsa), mutta tällä alla olevalla ohjeella sain aikaiseksi erittäinkin herkullista näkkäriä. Näkkäri sopii naposteluun, evääksi tai vaikka juustotarjottimelle.

Siemennäkkäri
3 dl erilaisia siemeniä (omassa versiossa kurpitsa, seesam ja auringonkukka)
1,5 rkl psylliumia
1 valkuainen
Suolaa
n. 1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. basilika ja persilja)
n. 2 rkl kylmää vettä

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä pellille mahdollisimman ohueksi ja tasaiseksi levyksi.
- Paista uunissa noin 10 minuuttia. Paistoaikaa kannattaa vahtia, ettei näkkäri pala.
- Leikkaa tai murra paloiksi.
- Suolaa kannattaa laittaa aika reilusti, mutta jostain ohjeesta löytynyt määrä 1tl oli mielestäni liikaa.

2 kommenttia:

  1. Tämäkin ohje on varmasti toimiva, mutta bongasin kerran jostain blogista sellaisen ohjeen, johon tuli siemeniä, öljyä, maissijauhoja, vettä ja hieman suolaa. Ohjeessani myös uunin lämpötila on alhaisempi, 150 astetta ja paistoaika on noin tunti. Itse tykkään kun siemenet hieman paahtuvat :) Siemennäkkärit ovat kyllä paras keksintö vähään aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeitahan löytyy varmaan satoja kun alkaa netistä etsimään :) Osaan tulee valkuaista, toisiin jotain tiettyjä jauhoja ja niin edespäin. Tämä oli nopea ja helppo ohje, mutta voisin kokeilla sellaista seuraavaksi jossa siemenet ehtivät mukavasti paahtumaan.

      Poista