perjantai 7. elokuuta 2015

Mustikka-rahkapiirakka


Mustikka-rahkapiirakka

Pohja
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ja 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte
250g maitorahkaa
n. 0,5 dl sokeria
Ripaus vaniljajauhetta
2 dl mustikoita
Vajaa 1 rkl perunajauhoja

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmuna samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä voidellun irtopohjavuoan (n 17cm halkaisija) pohjalle ja reunoille. Voit toki tehdä piirakan myös tavalliseen piirakkavuokaan.
- Sekoita rahka, sokeri ja vanilja keskenään ja lusikoi vuokaan.
- Sekoita perunajauhot mustikoihin ja ripottele rahkan päälle.
- Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on hyvin kypsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti