keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Ikivääri-seesamilohi

Löysin ohjeen Pinterestistä ja päädyin kokeilemaan. Lohi oli varsin hyvää, joskin erittäin makeaa ja se olisi mm. pitänyt paistaa ylemmällä tasolla uunissa... Mutta tässä ohje nyt kuitenkin. Hieman voisi lisätä suolaa ja tosiaan paistaa niin, että pinta karamellisoituu kunnolla. Ohjeessa amerikkalaiset cup-mitat.

Inkivääri-seesamilohi (neljälle)

4 lohifileen palaa

Marinadi

1/4 cup oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikka
2 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl seesaminsiemeniä
4 kevätsipulin vartta silputtuna

- Sekoita marinadin ainekset sekaisin. Laita lohifileet isoon (tiiviisti suljettavaan) muovipussiin tai kulhoon ja kaada marinadi palojen päälle. Anna maustua jääkaapissa puolesta tunnista vuorokauteen.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Nosta kalafileet uunivuokaan ja kaada marinadi niiden päälle. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia kunnes fileet ovat kypsiä ja pinta toivottavasti kauniisti karamellisoitunut.

Hunaja-inkiväärikastike
2 rkl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1/2 tl Srirachaa (jos kotona on)
1/2 tl raastettua inkivääriä
1/2 tl seesaminsiemeniä

- Sekoita kaikki ainekset hyvissä ajoin maustumaan.
- Glaseeraa kypsä kala kastikkeella.
- En käyttänyt kaikkea kastiketta, lohi kun oli erittäin makea jo valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti