maanantai 31. elokuuta 2015

Herukkamukikakku

Tai itse asiassa tämä voisi olla kuppikakku (tämä voisi olla se ainut leivonnainen jota suostun kutsumaan "kuppikakuksi") tai mukimuffini. Tämä leivonnainen tehdään mikrossa ja aikaa tekemiseen menee sekoittamisineen alle 5min, eli kyseessä on erinomainen ohje yllättävien vieraiden varalle tai hetkeen jolloin haluaisi pikaisesti jotain herkullista. Tein taikinan pienessä kulhossa ja jaoin sen kahteen teeman kahvimukiin, mutta jos käytät isompaa, vähintään 3dl vetoista, mukia niin tee suoraan siihen jotta säästyt ylimääräiseltä tiskiltä. Idean ja määrät otin tästä ohjeesta.

Herukkamukikakku (1 iso tai 2 pienempää)
25 g voita
1 kananmuna
1 rkl maitoa
25 g ruokosokeria
40 g vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
n. 0,5 dl punaherukoita

- Sulata voi mukissa, lisää kananmuna ja maito ja vatkaa haarukalla kunnes seos on tasainen.
- Lisää sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää taikinaan punaherukoita (säästä muutama) ja sekoita. Ripottele loput herukat taikinan pinnalle.
- Paista mikroaaltouunin suurimalla teholla (800-850W) noin 2 minuuttia tai kunnes taikina on kunnolla kohonnut ja jähmettynyt. Kuvassa sinisen mukin kakku oli 800W mikrossa 2min 10s ja valkoinen 2min. Kokoero saattaa kyllä johtua myös taikinan epätasaisesta jaosta... Paistoin siis yhden mukin kerrallaan.
- Anna seistä mikrossa hetken ja nosta sitten pöydälle jäähtymään noin 5 minuutiksi. Muista varoa, sillä muki on kuuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti