perjantai 11. syyskuuta 2015

Mintulla maustettu kesäkurpitsahillo

Kesäkurpitsasta voi tehdä monenlaisia ruokia, leivonnaisia ja säilykkeitä. Tämä mintulla maustettu kesäkurpitsahillo on varsin hauska makuista ja sopii (kuten täältä löytyvässä alkuperäisessä ohjeessakin sanotaan) mainiosti jogurtin mausteeksi. Tämä voisi toimia myös vähän erilaisena kakun täytteenä.

Mintulla maustettu kesäkurpitsahillo (noin 4 purkkia)
750 g kesäkurpitsaa
250 g Granny Smith -omenia tai talviomenia
0,5 dl sitruunamehua
1 sitruunan hieno kuoriraaste
0,5 kg hillosokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
½ ruukkua minttua

- Paloittele pesty kesäkurpitsa kuorineen. Kuori omenat, halkaise, poista siemenkodat ja paloittele.
- Laita kesäkurpitsa ja omenapalat isoon kattilaan sitruunamehun kanssa.
- Kuumenna viitisen minuuttia ja lisää raastettu sitruunankuori, hillosokeri ja inkivääri. Sekoita hyvin.
- Keitä 15–20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa ja omena ovat pehmeitä. Lisää mintunlehdet.
- Soseuta kevyesti survimella tai sauva-sekoittimella. Hilloon saa jäädä paloja. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin piripintaan, sulje kannet ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti