Mintulla maustettu kesäkurpitsahillo (noin 4 purkkia)
250 g Granny Smith -omenia tai talviomenia
0,5 dl sitruunamehua
1 sitruunan hieno kuoriraaste
0,5 kg hillosokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
½ ruukkua minttua
- Paloittele pesty kesäkurpitsa kuorineen. Kuori omenat, halkaise, poista siemenkodat ja paloittele.
- Laita kesäkurpitsa ja omenapalat isoon kattilaan sitruunamehun kanssa.
- Kuumenna viitisen minuuttia ja lisää raastettu sitruunankuori, hillosokeri ja inkivääri. Sekoita hyvin.
- Keitä 15–20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa ja omena ovat pehmeitä. Lisää mintunlehdet.
- Soseuta kevyesti survimella tai sauva-sekoittimella. Hilloon saa jäädä paloja. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin piripintaan, sulje kannet ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti