keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Pikkelöidyt kasvikset

En vielä tiedä miltä tämä pikasäilyke maistuu, mutta se ainakin näyttää hyvältä. Kyseessä siis "pikkelöinti", eli nopea tapa tehdä kasvislisäke. Useimmiten pikkelöinti suoritetaan muutamassa tunnissa, mutta tämän ohjeen mukaan kasvisten pitäisi antaa maustua viikon verran. Jätän ne siis jääkaappiin odottelemaan vielä vähäksi aikaa ennen maistamista.

Pikkelöidyt kasvikset (2 purkillista)
1 pieni kukkakaali
3-4 porkkanaa
2 dl etikkaa (omena, riisi...)
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl korianterin siemeniä

- Pese, kuori ja huuhtele kasvikset. Pilko kukkakaali pienehköiksi nupuiksi ja tee porkkanasta tikkuja. Voit käyttää myös muita kasviksia, alkuperäisessä ohjeessa oli kukkakaalin ja porkkanan lisäksi sokeriherneitä.
- Lado kasvikset kuumennetteen purkkiin.
- Kiehauta liemen ainekset. Käytin etikkana 1dl riisiviinietikkaa ja 1dl omenaviinietikkaa.
- Kaada kuuma liemi kasvisten päälle ja sulje purkit. Nosta jääkaappiin maustumaan noin viikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti