Kuva: S.Kärki |
Suklaavaahtoa (Kuva: S.Kärki) |
200g tummaa suklaata (70 prosenttinen)
2 dl karpalomehua
- Sulata suklaa isohkossa kulhossa vesihauteessa. Varmista, että kuuma vesi ei kosketa kulhon pohjaa.
- Lämmitä mehu 50 asteiseksi. Kaada mehu suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi vatkaimella.
- Siirrä kulho kylmään vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella hitaalla nopeudella noin 5 minuuttia. Mittaa seoksen lämpötilaa. Kun seos on 24 asteista ota kulho pois vedestä ja vatkaa vielä hetki huoneenlämmössä.
- Kun vaahto näyttää ja tuntuu löysältä kermavaahdolta, chantilly on valmis. Jos vatkaat liikaa voi seoksen ilmeisesti siitä vain sulattaa ja aloittaa alusta.
- Tarjoile heti. Voit lusikoida seoksen kulhoihin, muotoilla siitä kvenellejä tai vaikka kokeilla pursottamista.
- Chantilly on erittäin suklaista, joten esimerkiksi tuoreet marjat sopisivat sen seuraan mainiosti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti