perjantai 9. lokakuuta 2015

Karpaloinen suklaachantilly

Kuva: S.Kärki
Ei sitä usko ennen kuin kokeilee - suklaa ja neste (tällä kertaa karpalomehu) todellakin vaahtoutuvat. Itse asiassa tekeminen ei edes ollut kovin vaikeaa, kunhan seuraa ohjetta ja mittailee lämpötiloja säännöllisesti. Oma chantilly kyllä vatkautui liikaakin ja muodosti lopulta lähinnä tryffelimassaa, mutta hyvää se silti oli. Ja seuraavalla kerralla osaan lopettaa vatkaamisen vähän aikaisemmin.

Suklaavaahtoa (Kuva: S.Kärki)
Suklaachantilly (4 annosta)
200g tummaa suklaata (70 prosenttinen)
2 dl karpalomehua

- Sulata suklaa isohkossa kulhossa vesihauteessa. Varmista, että kuuma vesi ei kosketa kulhon pohjaa.
- Lämmitä mehu 50 asteiseksi. Kaada mehu suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi vatkaimella.
- Siirrä kulho kylmään vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella hitaalla nopeudella noin 5 minuuttia. Mittaa seoksen lämpötilaa. Kun seos on 24 asteista ota kulho pois vedestä ja vatkaa vielä hetki huoneenlämmössä.
- Kun vaahto näyttää ja tuntuu löysältä kermavaahdolta, chantilly on valmis. Jos vatkaat liikaa voi seoksen ilmeisesti siitä vain sulattaa ja aloittaa alusta.
- Tarjoile heti. Voit lusikoida seoksen kulhoihin, muotoilla siitä kvenellejä tai vaikka kokeilla pursottamista.
- Chantilly on erittäin suklaista, joten esimerkiksi tuoreet marjat sopisivat sen seuraan mainiosti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti