Herkullisia kalavartaita kesän Glorian Ruoka ja Viini lehdestä. Parhaimmillaan nämä varmasti olisivat ohjeen mukaan grillattuna, mutta varsin mainioita näistä tuli myös parilapannulla paistettuna.
Kalavartaat (neljälle)
750g lohifileetä
2 valkosipulinkynttä
5cm pala inkivääriä
1 sittruuna (mehu ja kuori)
1/2 tl kuivattua chiliä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kanelia
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- Leikkaa lohi tasakokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi palasiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi.
- Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki marinadin ainekset (yllä olevat lohta lukuun ottamatta).
- Laita kalat marinadiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
- Pujottele kalapalat vartaisiin (kannattaa liottaa puuvartaita vedessä puolisen tuntia että ne eivät palaisi niin helposti). Grillaa tai paista molemmilta puolilta noin 3 minuuttia. Tarjoile minttujogurtin ja vaikka raikkaan salaatin kera.
Minttujogurtti
1 valkosipulinkynsi
2 dl turkkilaiosta jogurttia
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua
1 tl juoksevaa hunajaa
1/4 tl kuivattua chiliä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl valkopippuria
- Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Sekoita kaikki aineet ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti