tiistai 6. lokakuuta 2015

Marokkolaiset kalavartaat ja minttujogurtti

Herkullisia kalavartaita kesän Glorian Ruoka ja Viini lehdestä. Parhaimmillaan nämä varmasti olisivat ohjeen mukaan grillattuna, mutta varsin mainioita näistä tuli myös parilapannulla paistettuna.

Kalavartaat (neljälle)
750g lohifileetä
2 valkosipulinkynttä
5cm pala inkivääriä
1 sittruuna (mehu ja kuori)
1/2 tl kuivattua chiliä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kanelia
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

- Leikkaa lohi tasakokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi palasiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi.
- Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki marinadin ainekset (yllä olevat lohta lukuun ottamatta).
- Laita kalat marinadiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
- Pujottele kalapalat vartaisiin (kannattaa liottaa puuvartaita vedessä puolisen tuntia että ne eivät palaisi niin helposti). Grillaa tai paista molemmilta puolilta noin 3 minuuttia. Tarjoile minttujogurtin ja vaikka raikkaan salaatin kera.

Minttujogurtti
1 valkosipulinkynsi
2 dl turkkilaiosta jogurttia
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua
1 tl juoksevaa hunajaa
1/4 tl kuivattua chiliä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl valkopippuria

- Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Sekoita kaikki aineet ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti