maanantai 16. marraskuuta 2015

Flammkuchen

Flammkuchen  eli "liekkipiirakka" on Elsassilainen herkku. Erittäin ohut pohja, reilusti ranskankermaa ja vähän sipulia ja pekonia. Sopii vaikka illanistujaisiin tai miksei päivälliseksikin vihreän salaatin kera.

Flammkuchen ennen paistoa
Flammkuchen (n. 2 pellillistä)
2,5 dl vettä
1/2 tl suolaa
5 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl öljyä
2 prk ranskankermaa
Mustapippuria
Suolaa
1 punasipuli
Puolikas purjo
1 pkt pekonia

- Lisää veteen suola ja jauhot ja muovaile kiinteäksi palloksi. Vaivaa taikinaan öljy. Anna levätä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipuli puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.
- Halkaise ja pese purjo. Leikkaa ohuiksi paloiksi.
- Suikaloi pekoni.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja uunipelti uuniin lämpenemään.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli leivinpapereiden päällä mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Taikinasta tulee kaksi melkein uunipellin kokoista flammkuchenia.
- Levitä ranskankerma taikinan päälle ja ripottele päälle sipuli, purjo ja pekoni. Rouhi vielä lopuksi päälle vähän mustapippuria.
- Nosta taikinalevy täytteineen kuumalle pellille ja paista noin 8-10 minuuttia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti