keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Mustikkakuorrutetut mustikkamuffinssit

Mustikkakuorrutteella päällystetyt mustikkamuffinssit katosivat hyvin nopeasti ns. parempiin suihin. Kuorrutteeseen ei ole tarkkaa ohjetta, mutta maistele sokerin, veden ja mustikkajauheen suhdetta ja kuorruta muffinssit kun olet saanut mielestäsi sopivan mustikkaisen kuorrutteen aikaiseksi.

Mustikkakuorrutetut mustikkamuffinssit (n. 12kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
Maustemitta vaniljajauhetta
100g sulatettua voita
2 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
2-3 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa  kananmunat, mehu ja voi keskenään sekaisin.
- Lisää sulatettu voi, kananmuna ja mehu kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa tai sekoita "turhaan".
- Lisää mustikat.
- Annostele muffinssipellin koloihin (joihin olet sujauttanut paperiset vuoat) ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Toki voit myös tehdä muffinssit ilman vuokaa, mutta silloin kannattaa käyttää mahdollisimman tukevia vuokia, ettei taikina leviä liikaa uunissa.
 
Mustikkakuorrute
Tomusokeria
Mustikkajauhetta (esim Biokia)
Vettä
 
- Anostele kulhoon pari dl sokeria ja reilu lusikallinen mustikkajauhetta. Lisää vettä teelusikallinen kerrallaan ja sekoita. Lisää sokeria (ja vettä ja mustikkaa) kunnes saat sopivan koostumuksen.
- Kuorruta muffinssit hieman jäähtyneinä.
- Koristele halutessasi erilaisilla strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti