perjantai 27. marraskuuta 2015

Lakritsiraitamarengit

Nämä on tehty hyväksi havaitulla perusmarenkien ohjeella johon on lisätty makuaineeksi lakritsijauhetta ja väriksi (reilusti) mustaa pastaväriä.

Lakritsiraitamarengit
3 kananmunan valkuaista
2-3 dl erikoishienoa sokeria
2 rkl lakritsijauhetta
Mustaa pastaväriä

- Laita valkuaiset kulhoon ja ala vatkata voimakkaasti. Lisää sokeria vähitellen, korkeintaan teelusikallinen kerrallaan.
- Sokerin määrä riippuu valkuaisten koosta, joten seuraa vaahdon muotoutumista. 3 valkuaiseen kuluu kuitenkin vähintään 2 dl sokeria, isojen valkuaisten osalta mittasuhde on 1:1.
- Kun vaahto on kuohkeaa, kiinteää ja sileää voit lopettaa vatkaamisen.
- Jaa marenkivaahto kahtia. Mausta puolet marengista lakritsilla ja värjää harmaaksi.
- Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille marenkeja.

Huomioita
- Pastaväriä kuluu sitten aika reilusti jos värjäystä haluaa kokeilla. Halutessasi voit toki myös maustaa koko marenkimassan lakritsilla ja pursottaa ihan luonnollisen värisiäkin marenkeja. Tai käyttää mustan sijasta muita värejä.
- Voit käyttää pursottamisessa apuna kahta pussia kolmannen sisällä tai yrittää lusikoida värit tasaisesti eri puolille pursotinpusseja. Googlesta löytää apuja idean hahmottamiseen vaikka hakusanoilla kaksivärinen pursotus tai two tone piping. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti