torstai 31. joulukuuta 2015

Piparminttufudge

Kuva: S.Kärki
Valkosuklaasta tehty piparminttufudge kuulostaa herkulliselta, joten pitihän sitä kokeilla. Fudge oli erittäin makeaa, hieman liian tahmeaa (vaikea leikata) ja maistui vain vienosti piparmintulle vaikka lisäsin ohjeesta poiketen aromia varsin reilusti. Ihan vakuuttunut en siis ollut, mutta jos pitää valkosuklaasta voi ohje olla kokeilemisen arvoinen. Alkuperäinen ohje tarkkoine kuvineen siis täältä.

Piparminttufudge
400g valkosuklaata
397g kondensoitua maitoa (1 purkki)
Piparminttuaromia
Punaista koristelugeeliä

- Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Kaada päälle kondensoitu maito. Kuumenna seosta mikrossa noin 10 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasainen.
- Lisää joukkoon muutama tippa (maistele ja lisää sen verran kuin haluat, itse taisin lopulta lisätä pari teelusikallista) piparminttuaromia.
- Levitä seos leivinpaperin päälle ja pursota pinnalle punaista koristelugeeliä. Tee cocktailtikulla pyörteitä koristelun pintaan.
- Laita fudge pariksi tunniksi jääkaappiin. Irrota päälimmäinen leivinpaperi ja leikkaa fudgelevy paloiksi terävällä veitsellä. Kannattaa odottaa leikkausta reilusti enemmänkin kuin se 2 tuntia. Itse sain leikattua levyä paremmin seuraavana päivänä levyn oltua jääkaapissa lähes vuorokauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti