lauantai 2. tammikuuta 2016

Lakritsimantelit

Kuva: S.Kärki
Helppo ja herkullinen naposteltava lakritsin ystäville. Alkuperäisessä ohjeessa (täällä) neuvotaan käyttämään kuorimattomia manteleita, mutta minulla sattui olemaan vain kuorittuja ja nekin tuntuivat toimivan mainiosti. Käytä lakritsijauhetta, ei lakrisijuurijauhetta, saadaksesi oikean maun. Itse käytin John Bülowin raakalakritsijauhetta.

Lakritsimantelit 
1½ tl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
3 tl lakritsijauhetta
100 g manteleita

- Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
- Mittaa kulhoon vesi, suola, sokeri ja noin puolet lakritsijauheesta. Sekoita hyvin.
- Lisää mantelit seoksen joukkoon, sekoita.
- Laita leivinpaperi pellin päälle. Levitä mantelit leivinpaperille yhteen kerrokseen. Nosta pelti kuumaan uuniin 7 minuutiksi.
- Nosta pelti uunista, sekoittele mantelit irtonaisiksi.
- Sekoita loput lakritsijauheesta manteleiden joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti