lauantai 24. huhtikuuta 2010
Syntymäpäiväkakku (gluteeniton)
Siskon syntymäpäivät ovat sunnuntaina ja äitihän tietysti keksi pari päivää sitten, että pitäisi olla kakku. Ja vielä gluteeniton ja laktoositon tietysti. Enkä minä ole paikalla kun sitä syödään. Piti siis kehittää kakku, joka säilyy perjantaista sunnuntaille ja soveltuu erikoisruokavalioihin. Tämän sain aikaiseksi.
Eli pohja gluteeniton kakkupohja. Ei mitään erityisiä kommervenkkejä. Käytin puolet gluteenitonta jauhoseosta ja puolet perunajauhoja. Laitoin kakkuvuoan pohjalle leivinpaperipyörylän niin kakku lähti oikein kiltisti irti. Kun ei voinut niitä korppujauhoja käyttää.
Täyte ja kuorrute samaa ainetta. Eli kehitin sitruunakreemin. Käytin pohjana aiemmin hyväksi kokemaani "chocolate butter cream" ohjetta, mutta käytin suklaan sijasta lemon curdia. Kreemi ainakin maistui hyvältä ja oli aika helppoa levittää ja pursottaakin. Ihan totaalisen laktoositonta kuorrutteesta ei tullut kun käytin kaupasta löytämääni lemon curdia jossa on siis käytetty voita... mutta hyvin vähälaktoosinen kakusta tuli kuitenkin. Tällä kertaa en lähtenyt kovin monimutkaisiin kuorrutus- tai koristeluprojekteihin ajan ja inspiraation puutteessa. Tein siis hyvin simppelin kuorutuksen ja koristelin sitä kaapista löytyneillä koristekuulilla ja värisokerilla.
Täytteenä sitruunakreemin lisäksi viinimarjahyytelöä ja kostukkeena mustaherukkamehua. Toivottavasti kakusta tuli myös hyvän makuinen. Jos hyvin käy saatan saada vielä maistiaisia jos kakkua jää yli sunnuntaista. Elän toivossa. Olisihan se ihan kiva itsekin tietää miltä tekele maistuu.
Kuorrute voisi sopia hyvin muffinssien kuorruttamiseen. Pitänee kokeilla lähiaikoina sitäkin.
Tässä hyvin lyhyesti kuorrutteen ohje. Riitti ihan mukavasti pienehkön kakun väliin, päälle ja pursotuksiin.
250g voita
2 cups (Ameriikkalainen cup siis) tomusokeria
1 kananmuna
noin puoli purkkia lemon curdia
1. Voi vaahdotetaan hyvin
2. Lisätään sokeri pienissä erissä ja vatkataan muutama minuutti
3. Lisätään kananmuna ja vatkataan taas muutama minuutti
4. Lisätään lemon curd ja vatkataan vielä kunnolla
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti