perjantai 23. heinäkuuta 2010

Raparperiuunijäätelö

Äitini löysi ohjeen jostain lehdestä (en juuri nyt muista mistä)... mutta ideana siis murotaikinapohjalle levitettävä raparperikiisseli joka kruunattiin vaniljajäätelöllä ja marenkikuorrutuksella. Ohjeessa oli aika monta eri työvaihetta, mutta loppujen lopuksi lähtökohta oli aika yksinkertainen. Tässä ohjeessä murotaikinassa ja marengissa käytettiin ruokosokeria, mutta tavallisellakin sokerilla olisi varmasti tullut kerrassaan mainio lopputulos. Raparperikiisseli kannattaa selvästikin keittää etukäteen ja antaa jäähtyä kunnolla. Jotta pohja on viileä, ettei jäätelö ala sulamaan jo ennen uuniin laittoa.
Uunijäätelöä en ollut itse aiemmin tehnytkään, mutta kokeilusta innostuneena tulen varmasti toteuttamaan vastaavanlaisia projekteja toistekin. Talvella aivan mahtavan jälkiruuan saa varmasti simppelillä murotaikinapohjalla ja pakastemarjoilla sekä jäätelöllä. Täytteitä muokkaamalla vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla.

Ulkonäöllisesti jälkkäri onnistui mainiosti. Pohjasta tuli pitkähkön (ja päälle unohduksen) paistoajan vuoksi hieman kova ja marenkia oli muuhun täytteeseen verrattuna tosi paljon. Jälkimmäinen aiheutti pientä ylimakeuden tuntua, mutta lisäämällä jäätelön määrää olisi tuostakin päästy. Eli ihan kelpo jälkiruoka juhannukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti