tiistai 27. heinäkuuta 2010

Suklaa-mokka muffinssit

Tuli sitten vähän niinkuin ex-tempore leivottua eilen illalla. Äiti kun soitti ja pyysi, että tekisin "jotain hyvää kahvin kanssa" kun menen pikaisesti mökillä käymään. No, minähän teen. Tosin etukäteen jo nuo muffinssit. Tänään ajattelin tehdä siellä pikaisesti pohjan uunijäätelöjälkiruokaa varten. Uskoisin, että äiti osaa täyttää pohjan tuoreilla marjoilla ja jäätelöllä ja lätkiä marengin päälle.

Mutta siis ne muffinssit. Tein perusohjeen mukaan ja maustoin suklaalla ja pikakahvilla.
- 2 kananmunaa ja 1,5dl sokeria vaahdoksi
- Lisää joukkoon 3dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta ja vaniljasokeria maun mukaan (sopivasti sekoitettuna ettei jää leivinjauheklimppejä)
- Kaada joukkoon 1,5dl sulatettua margariinia (hieman alle 150g)
- Sekoita hyvin ja mausta maun mukaan. Itse lisäsin tällä kertaa n. 80g 70% suklaata rouhittuna isohkoiksi palasiksi ja kaksi teelusikallista pikakahvia (sekoita pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä)
- Laita vuokiin ja paista 225 asteessa kypsiksi. Riippuu vuokien koosta, sellainen 10-15min yleensä aika hyvä.

Yleisiä huomautuksia:
Silikoniset muffinssivuoat on aivan mahtava keksintö. Hommasin noin vuosi sitten pari settiä tähden mallisia ja kevään hulluilta päiviltä vielä "perinteisiä" ja nyt en enää paperisia viitsi käyttää ollenkaan. Silikoniset on ekologisia ja helppokäyttöisiä, vuoat pysyvät ryhdikkäinä eli muffinsseista tulee kauniin mallisia, valmis tuote lähtee vuoasta irti helposti ja peseminenkin on helppoa. Eli jos on kyllästynyt epämääräisen mallisiin muffinsseihin ja kiinni jämähtäneisiin papereihin on vastaus tässä. Varmasti myös sellainen muffinssipelti ajaa saman asian. Varsinkin silikoninen: ei tarvitse edes voidella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti