lauantai 31. heinäkuuta 2010

Mansikkakakku piknikille


Löysin tämän ohjeen Kinuskikissan blogista jo alkukesästä, mutta vasta jazz-piknikkiä varten sain sen väsättyä. Eli siis mansikkakeikauskakku (ohje löytyy täältä). Toki hieman sovelsin ohjetta... kun en millään viitsinyt ostaa tuota valmiiksi maustettua vaniljarahkaa niin tyydyin tavalliseen. Laitoin siis ohjeen lisäksi hiukan vaniljasokeria ja sokeria joutui hieman lisäämään. Lisäksi käytin liivatejauhetta lehtien sijaan. Lehtiä olen käyttänyt vain piparkakkutalojen ikkunoiksi... Lueskelin Kinuskikissan blogissa käytyä keskustelua liivatteista ja siellä enemmistö ei tykkää jauheesta. Kokkaroituu eikä toimi jne. N0, itse en ole ongelmia kohdannut. Nytkin kakku pysyi kauniisti kasassa ja rakenne oli minusta ainakin tasainen. Pitää varmaan itse kokeilla niitä lehtiä ja katsoa miten toimivat.

Kuten kuvasta näkyy, olivat mansikat aikas paljon pienempiä kuin Kinuskikissan kakussa. Ja olivat vielä mukavasti mehustuneet yön aikana... No, kaunis kakku kuitenkin tuli ja kelpasi hyvin piknikvieraille. Muruakaan ei jäänyt jäljelle.

On todella simppeli ohje ja helposti kuljetettavissa mihin onkaan menossa. Koristelusta ei tarvitse huolehtia ja näyttävyys on taattu. Tulen varmaan testailemaan muitakin ideoita tällä samalla hengellä. Täytteitä kun voi muokata ihan juuri sellaisiksi kuin haluaa. Ja pinnallekin voisi kehitellä vaikka minkämoisia virityksiä. Katsotaan mitä saan aikaiseksi seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti