sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Viskijuustokakku kaakaokiilteellä

Tähän kakkuun sain inspiraation (ja perusohjeen) taas kerran Kinuskikissalta ja tällä kertaa siis Irish Dream kakusta. Muokkasin ohjetta, kuten tapanani on, laktoosittomaksi ja muutenkin sellaiseksi mihin aineksia on. Eli ensinnäkin päätin tehdä puolikkaan annoksen, mutta koska minulla ei ollut sopivan pientä vuokaa, tein siis hieman ohuemman kakun. Tuleepahan nopeammin syötyä. Toiseksi käytin laktoositonta kermaa ja tuorejuustoa ja kolmanneksi maustoin kakun viskillä Baileysin sijaan. Pohjassa on hiukan laktoosia kun en sitten alkanut miettimään vaihtoehtoa dominoille...

Ei niin tasainen kiille...
Pinta ja koristelu kokonaisuudessaan
Muuten siis ohjeen mukaisesti, eli sieltä voi käydä katsomassa mallia jos kakku kiinnostaa. Kiillettä tein ohjeenmukaisen annoksen ja käytin siitä noin kaksi kolmasosaa. Suklaakiilteeksi en sitä itse kutsuisi. Hyvältä se maistuu, mutta on siis hyvin vahvasti kaakaoinen. Ihan niin tasaiseksi en kiillettä saanut kuin olisi ehkä ollut mahdollista. En ole varma missä kaikkialla meni pielee, mutta ainakin käyttämäni liivatejauhe jäi osittain paakkuiseksi ja kiilteen pintaan oli tullut jääkaapissa kosteutta.
 Koristeiksi käytin tuoreiden marjojen puutteessa sokerimassakoristeita. Kelvannee isänpäiväkakuksi  vaikka hieman jouluinen fiilis tästä tuleekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti