perjantai 28. tammikuuta 2011

Shrek -muffinssit

Shrek -muffinssit eli miten hieno idea ei onnistu ihan niinkuin suunniteltiin.



Löysin kaupasta edullisesti M&M karamelleja, siis niitä värillisiä suklaarakeita joiden slogan on "Melts in your mouth not in your hand". Kun olin jo kauppaan mennessäni päättänyt tehdä jonkinlaisia muffinsseja yllättäen päätetyn ompeluseuratapaamisen kunniaksi niin sain idean käyttää kyseisiä makeisia leivonnassa. Eli ajatus oli: suklaaraemuffinssit mokkakuorrutteella (sama kuorrute kuin aiemmassa muffinssipostauksessa). Perusohje muffinsseihin löytyy täältä.

Näin siinä sitten kävi:
-Karamellit alkoivat sulaa taikinaan jo sekoitusvaiheessa luoden vinkeitä sinisen ja vihreän sävyjä.
- Taikina siis nopeasti vuokiin ja uuniin. Viimeiset taikinanrippeet olivatkin sitten jo aika selvästi vihreitä, josta nimitys Shrek -muffinssit sai alkunsa.
- Uunissa karamellit vielä sulivat lisää ja kuohuivat, joten varsinkin siniset ja vihreät karamellit alkoivat muistuttaa hometta.
- Kuorrutteestakaan ei tullut kaunista. Lopulta päädyin vain lätkimään muffinssien päälle keon kuorrutetta luottaen siihen, että maku olisi kuitenkin kohdallaan.

Lopputulos
- Jos et välttämättä halua Shrek -muffinsseja kannattaa suosiolla jättää M&M karamellit sinällään syötäviksi tai koristelua varten.
- Nämä suklaakaramellit saattaisivat toimia jossain "kuivemmassa" taikinassa tai piilotettuna taikinan sisään...
- Maku oli kaikesta huolimatta kohdallaan. Eli jos epäilyttävä ulkonäkö ei haittaa niin saahan näistä ainakin hyvän keskustelunavauksen kahvipöytään.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Mun mielestä noi olis parhaita lastenjuhlille!! Ja miksei muutenkin. Väriläiskä :) omnom..

    VastaaPoista
  2. Lastenjuhliin. Totta. Vielä kun kuorruttaisi monivärisillä sokerikuorrutteilla ja koristelis karkeilla vois kyllä toimia... Mutta hiukan "yllättävän" näköisiä nämä kyllä oli :)

    VastaaPoista