perjantai 25. helmikuuta 2011

Puolukkamuffinssit ja rahkakuorrutus

Ja taas kerran tuli tehtyä muffinsseja. Samalla kertaa kuin aiemmin esitelty puolukkaboston, joten teemassa pysyen nämäkin olivat sitten puolukkamuffinsseja. Kuorrutuksen ohjeen löysin muffinssikeittokirjasta, mutta hyvältä kuulostavasta ideasta huolimatta se ei oikein toiminut... No, muffinssit olivat joka tapauksessa kerrassaan herkullisia.


Puolukkamuffinssit
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ruokosokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria (tai vaniljajauhetta pieni määrä)
75 g voisulaa
noin 4 dl puolukoita

- Sekoita kuivat aineet keskenään. Ruokosokerin voi toki korvata tavallisella sokerilla, mutta sitten muffinsseista puuttuu ruokosokerin tuoma kinuskinen säväys.
- Sekoita kananmunat, maito ja voi keskenään ja lisää kuiviin aineksiin.
- Lisää taikinaan puolukat. Jäiset käyvät mainiosti, mutta syksyllä tietysti voisi käyttää tuoreitakin.
- Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15min.

Rahkakuorrute
100g maitorahkaa
2 dl tomusokeria

- Vatkataan kuohkeaksi. Tällä tomusokerimäärällä kuorrutteesta tuli kaikesta vatkaamisesta huolimatta erittäin löysää. Lisäsin tuplamäärän sokeria ja silti kuorrute oli varsin valuvaa.
- Kuorrute on siis hyvää, mutta ei siitä pursotettavaksi ole. Levittäminenkin oli hieman hankalaa.

2 kommenttia:

  1. Aivan uskomattoman herkun näköisiä muffineita!
    Muutamaa postausta sitten julkaisemasi virkattu heijastinkukka on mahtava!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ja kyllä nuo muffinssit olikin tosi hyviä... ja katosivat parempiin suihin aika vikkelään.

    VastaaPoista