perjantai 13. toukokuuta 2011

Kukkamuffinssit - suklaata ja mokkaa

Nimihän tulee ihan vain noista koristeita. Myönnetään, että kyseessä on jo aikoja sitten väkeretyt kukat joille keksin tässä hyvän käyttötarkoituksen. Muutenkaan muffinsseissa ei ole mitään erityisen ihmeellistä. Perustaikina jota olen aiemminkin käyttänyt (ohje täällä) mausteena rouhittua suklaata ja kuorrutuksena muistin varassa tehty kaakao-mokkakuorrute. Kuorrutteen perusohje löytyy samasta paikasta kuin muffinssienkin, tein pienemmän erän ja käytin nestettä enemmän. Ohjetta voi siis muokata oman maun mukaan ja lisäillä ainesosia sen mukaan kuin tarvitsee.  

Kuorrutin muffinssit kuumina, jotta kuorrute leviäisi tasaisesti ja pinta tulisi mukavan kiiltäväksi. Onnistui suhteellisen hyvin. Helppo projekti ei oikeastaan ollut... Löysä kuorrute olisi valuntu saman tien pellille ja paksumpi sitten suli vähitellen joten vahtimista ja alituista levittelyä vaadittiin... 

Kuvaus ei tällä kertaa onnistunut mitenkään erityisen hyvin. Taustalla ruma muovirasia ja epäterävät kukkaset... Mutta kyllä tästäkin käsityksen siitä saa millaisista leivonnaisista oli kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti