Kakkupohja
Perinteinen 1-1-1 pohja eli:
1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen sokeria
1 lasillinen vehnäjauhojen ja perunajauhojen seosta
1 tl leivinjauhetta
- Mittaa ensin kananmunilla mihin kohtaan lasin reunaa ne yltävät kun rikot ne lasiin (tämän voi toki myös tehdä desilitran mitalla). Minulla taisi olla 3 munaa.
- Lisää saman verran sokeria kuin oli kananmunia ja vatkaa vaahdoksi.
Kakku koottuna |
- Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa kypsäksi. Riippuen kakun koosta ehkä 30-45 min.
Täyte
Raparperikiisseli:
Raparperia
Sokeria
Vettä
Perunajauhoja
- Määriä en osaa sanoa, tein sellaisen "sopivan" määrän ja suurustin perunajauhoilla. Kiisseli saa olla hyvinkin paksua jotta pysyy kakun välissä.
- Anna jäähtyä.
Rahkakermavaahto:
2 dl kermaa
250g rahkaa
sokeria
- Vaahdota kerma ja lisää sinne rahka ja sopivasti sokeria.
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakku 2-3 osaan.
- Voit halutessasi kostuttaa kakkulevyjä, mutta kiisselin kosteus voi myös hyvinkin riittää.
- Levitä kiisseliä ja rahkakermaa kakun väliin.
- Päällystä kakku rahkakermavaahdolla.
Valmis kakku, koristeltuna ja lehtipedillä |
Huomioita
- Kiisseli saa olla tosi paksua. Tässä versiossa osa kiisselistä lähti valumaan lautaselle...
- Rahkakermavaahto on oivallinen pohja kakuntäytteille. Lisää siihen marjoja, hedelmiä jne ja lätki kakun väliin. Soveltuu myös mainiosti pursotettavaksi ja säilyy paremmin kuin pelkkä kermavaahto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti