keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Tiikkiä ja toffeeta

Käytännössä siis varsin pitkälti samaa tavaraa kuin Toffeeorava. Tällä kertaa kuitenkin normaalikokoiseen vuokaan ja päällä marmoroitu toffeekuorrute. Eräs henkilö oli sitä mieltä, että kakku näytti siltä kuin olisi tiikistä tehty... siitä siis nimi. Pohjana sama taikina kuin Toffeeoravalla, eli ohjeen löytää sieltä. Välissä reilusti omenahilloa. Koristeeksi päätin ottaa yhden kukan muotilla, muuten jäi vähän liian pelkistetyksi.

Kuorrutus
300g vaniljafudgeja
300g "tuplafudgeja" eli sellaisia joissa toinen puoli suklaafudgea ja toinen tavallista
1dl kermaa
noin 2 rkl kaakaojauhetta

- Sulata fudget kerman kanssa. Tässä tapauksessa kun halutaan kaksi eriväristä massaa niin aina yksi väri kerrallaan noin puolen kermadesin kanssa. Lisää sulatuksen loppuvaiheessa suklaafudgeihin kaakaojauhetta tummemman värin ja miksei maunkin vuoksi.
- Kuumenna varovasti ja sekoita koko ajan
Toffeekuorrutettu suklaakakku
- Lopeta keittäminen heti kun olet saanut massasta tasaisen
- Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna massojen jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään
- Massan muovailussa kannattaa olla suhteellisen nopea, sillä massa muuttuu lämmetessään tahmeaksi ja sitä myöten paljon hankalammaksi käsitellä.
- Marmorointiin löydät ohjeistusta esimerkiksi täältä. Lyhyesti: muotoile massoista samankokoiset tangot, kierrä ne yhteen ja muotoile taas uudelleen tagoksi, taita kaksinkerroin ja kierrä taas voimakkaasti yhteen. Tämän voi toistaa sen mukaan miten hyvin sekaantunutta lopputulosta haluaa. Lopuksi paina tanko "lyttyyn" siten että tanko on pystyssä pöydällä. Tämä viimeinen sitä varten, että kuviosta tulisi jotenkin pyöreämpi. Kaulitse tomusokerin avulla ja nosta kakun  päälle.
- Ota kuorrutteen rippeistä muotilla kuvioita tai koristele muuten haluamallasi tavalla.


Vinkkejä ja pohdintoja
- Suklaakakku kannattaa täyttää hyvissä ajoin, sillä maku paranee kakun kostuessa jääkaapissa.
- Jos haluat tasaisen kakun pinnan ja kakku on noussut keskeltä uunissa (näin usein käy) voit leikata "hatun" pois kakusta ja nauttia sen vaikka iltateen kera. Kakku täytetään siten, että ylin palanen laitetaan pohjimmaiseksi ja pohjapala päällimmäiseksi. Tämä siksi, että se pohjapala on useimmiten tasaisin ja sitä kautta pinnasta tulee kaunis.
- Suklaakakun kostutukseen voi käyttää esimerkiksi omenamehua, siideriä tai konjakkia tai näiden yhdistelmiä. Myös vaniljalla maustettu omenamehu on havaittu hyväksi.
- Toffeekuorrutteen voi tehdä mistä tahansa fudgeista. Olen ainakin nähnyt mustia, ruskeita ja vaalean punaisia... että mielikuvitus on vain rajana miten näitä käyttää. Voi vaikka päällystää yhdellä värillä ja koristella toisella tms.
- Toffeekuorrutteen kaulitsemisessa voi varmaankin käyttää apuna silikonialustan puutteessa leivinpaperia. Joka tapauksessa kannattaa käyttää reilusti tomusokeria. Siitä saattaa jäädä rippeitä kuorrutteeseen, mutta suurin osa tuntui tasaantuvan pois näkyvistä kakun odotellessa.
- Marmorointia voisin hiukan harjoitella. Lopputulos ei ollut ihan niin selvärajainen kuin  olin ajatellut, mutta silti ihan onnistunut. Pitkästä aikaa taas mielestäni kaunis kakku. Ja herkullinen, pääsin tätä jopa maistamaankin...

- Toffeekuorrutettu kakku säilyy hyvin. Jääkaapissa todestettavasta (siis jos ei tule syödyksi) 5 päivää. Hiukan pinta hikoili, mutta rääppiäiskakussa sekään ei paljon haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti